19 Temmuz 2013 Cuma

Gizli Oturum (2012) Film İncelemesi Ve Tanıtımı

Leave a Comment Follow us on twitter
Gizli Oturum (2012)
Merve Hüriyet’in yönettiği, başrollerinde Hande Soral, Nur Tüzün ve Can Yılmaz’ın yer aldığı “Gizli Oturum”, Jean-Paul Sartre’nin “Cehennem, diğer insanlardır” sözünden yola çıkılarak çekilmiş 21 dakikalık başarılı bir uyarlama. Gizli Oturum, 26 Mart 2013 tarihinde Fil’m Hafızası tarafından düzenlenen kısa film etkinliği Fil’m@9 kapsamında izleyiciyle buluştu.
gizli oturum 4

Merve Hüriyet’in, Marmara Üniversitesi Sinema-Televizyon bölümünü bitirme tezi olarak çektiği bu kısa film, günümüzde sinema öğrencilerinin inandırıcılıktan uzak diyalog yazımı, acitasyon ağırlıklı müzikler ve sinematografik olarak önemsizlik gibi düştüğü hataların hiçbirine düşmeyip hepsinde kaliteyi yakalamasıyla övgüyü hakediyor. Öğrenci filmi olmasına rağmen filmin öpüşme ve sevişme sahnelerinde oldukça cesur davranılması ise ek bir artı olarak hanesine yazılıyor.
gizli oturum 3
Birbirlerini tanımayan üç farklı insanın bir odada bir araya getirilmesine şahit oluyoruz. Odanın içerisinde kapana kısılmış gibi hisseden bu üç insan, neden ve nasıl oraya geldiklerini “iç hesaplaşma”ları eşliğinde bulmaya çalışıyorlar. Bu iç hesaplaşmalar ise, filmin “flashback” kısımlarını oluşturarak tek mekan odaklı anlayıştan çıkıp filmin ritim kazanmasını sağlıyor. Etkili ve akılda kalıcı müzik kullanımları görüntünün ve hikayenin gücüne katkı sağlayacak şekilde kullanıldığı için müzikleri yapan Hakan Hürriyet’i ayrı tebrik etmek gerekiyor. Oyunculuklar ise uyarlandığı oyunun “tiyatral” yapısına saygı duruşunda bulunarak “tiyatro oyunu” havası yaratıyor. Bu da amaçlanan felsefik yapıyla birleştiğinde oyun hissiyatı yaratarak düşündüren, sorgulatan ve aynı zamanda bir sonraki hikayeyi ya da hamleyi merakla beklettiren bir filme dönüşmesini sağlıyor.
“Gizli Oturum” filmini izlemek isteyenler bu linkten izleyebilirler: http://www.youtube.com/watch?v=ehqg12D7jC4

0 yorum:

Yorum Gönder