30 Haziran 2013 Pazar

Android, iPad, İOS, İphone Uygulamaları Yapmak 2013

Leave a Comment Follow us on twitter
Ülkemizde henüz yeni sayılabilecek alanlardan birisi olan Mobil Uygulama Geliştirme üzerine biraz durmak sanırım ilgilileri için faydalı bir yazı olacak.
Mobil Uygulama ile MobilWeb kavramlarının farklı olduğunu da belirtmek isterim. MobilWeb herhangi bir cep telefonu aracılığı ile browser üzerinden mobil cihazlara göre tasarlanmış sistemlere verilen isimdir. Mobil Uygulama ise telefonuna indirip uygulamanın gereksinimine göre ( internet bağlantısına ihtiyaç duyan bir uygulama değil ise örn: E-Ticaret Uygulaması ) internet' in olmadığı yerlerde de bu uygulamalarla zaman geçirebiliriz.
Öncelikle Mobil Uygulamalar nedir, ne işe yarar bunu anlatmak gerekirdi ama şuan neredeyse herkes bu uygulamalarla iç içe çünkü piyasada bulunan Android ve iOS işletim sistemli telefon kullanıcısı sayısı oldukça yüksek.
Mobil Uygulama Olarak neler yapılabilir ?
iOS ve Android yazılımlar

iOS ve Android yazılımlar
- Alışveriş sistemleri
- Oyunlar
- Muhasebe Programları
- Web sitesine entegre yazılımlar
- Herhangi bir programa entegre yazılımlar
- Kişisel yazılımlar
- Otel Rezervasyon sistemleri vs.. insanların hayal gücü ve gereksinimleri doğrultusunda çeşitlenen milyonlarca uygulama yapılabilir.
Mobil Uygulamaların Faydası nelerdir ?
Türkiye'de bulunan elli milyon cep telefonu kullanıcısının %19′unun iPhone diğer bölümün(Samsung, HTC, vs..) ise android işletim sistemli telefonlara geçtiğini düşünürsek sanırım ve bunu tüm dünya üzerinden kullanıcı sayısı da ele alırsak üzerine de AppStore'dan bir günde indirilen uygulama sayısının 1000 lerce olduğu düşünüldüğünde pazarın gücü anlaşılabilmektedir.
Örneklerimizi sadece telefonlar üzerinden verdik ancak bu kullanıcılar üzerine tablet kullanıcılarını da eklersek nasıl devasa bir pazar olduğunu anlamamak mümkün değil sanırım.
Nasıl Yaptırabilirim ?  Nasıl Fiyatlandırılır ?
Sabit bir fiyatı olmamakla birlikte projenizin kapsamına göre fiyatlandırılır.

Mobil Uygulama yaptırmak için iletişim sayfasından ya da 506 647 62 04 nolu telefondan irtibata geçebilirsini

0 yorum:

Yorum Gönder