19 Temmuz 2013 Cuma

Blog Reklamı Nasıl Alınır ? Bloglardan Nasıl Para Kazanılır ?

Leave a Comment Follow us on twitter
Bloglardan internette nasıl para kazanılacağına dair , birsürü birçok makale bulabilirsiniz. Bloglardan para kazanmadaki ana etken insanların bir hobo , herhangi bir uğraşla vakti geçirmesi üzerine veya uzman olduğu bir konuda , belkide hayattan öğrendiklerini bloguna geçirerek , insanları bilgilendirerek bloglardan ek gelir elde etmektir. Sürekli başında olmayacağınız , sürekli güncellemeyeceğiniz ve çalışmalarını düzenli aralıklarla yapmayacağınız bir blogdan verim almak için herhangi bir konuda belirli bir yeteneğe ve popülerliğe sahip olmak gerekir.

Öncelikle bu SosyoSultan makalemizde en baştan söylemek gerekirse , bloglardan para kazanmak istiyorsanız bilmediğiniz konularda yazılar yazmak , insanlara bilmediğiniz şeyleri kendi anlatımınızla paylaşmak yerine mutlaka ve mutlaka sizinde yazmaktan , insanlara anlatmak hoşlandığınız yani keyif aldığınız türde bloglar açmalısınız. Bloglardaki reklam alımı mantığı ise genelde şu şekilde olur ;

Herhangi bir blog yeterince hit ve gelişim düzeyi gösterdiğinde , yani birtakım hizmetleri tam anlamıyla verip , arama motorlarında istediğiniz sıralara eriştiğinde , blogunuz hazır olduğunda istediğiniz gibi para kazanmaya başlayabilirsiniz. Bu işlerde reklam almaktan çok reklam yerleşiminin de kazancınızda büyük bir payı olacaktır ki belkide temanızı , arayüzünüzü bile bu reklam alanlarınıza göre ayarlamanızda fayda vardır. İnternette bir takım Google Adsense , Reklamstore , Adhood tarzında firmalar olup bu firmalar başka firmalardan aldığı reklamları size bir kod vererek , sizin sitenize eklemenizle otomatik geçirirler. Görüntüleme başına herhangi bir ücret verilmez , tıklama başına ücret verilir. Tabiki burada bilmeniz gereken eğer W+REZ’e yönelik bloglar açıyorsanız , hitin daha çok fakat Google Adsense’ye uygun bir blogun sizden daha fazla kazanabileceği mantığını kesilikle kavramalısınız. Bloglarda 1000 hiti olan blogcu günde 10 dolar kazanıyorken , sizin 10bin hitiniz olup günde 1 dolar bile kazanamayabilirsiniz.

Reklam konusunda anlaşmaya gidebileceğiniz reklam servisleri ;

  • Google Adsense
  • Reklamstore
  • Adhood
  • Logro
  • Adnet
  • Adcash
  • Reklam Action
  • Adtech
  • LinkZ
  • Affilate Gittigidiyor
  • Affilate Hepsiburada

Birde bunların dışında sabit banner tarzı dediğimiz reklamlar bulunuyor. Sabit banner tarzı dediğimiz reklam bu firmalardan reklam alıp , reklam yerleştirdiğiniz yerlere gif , jpg veya png halinde veya swf halinde bir sabit reklamı yerleştirip size Reklamveren kişinin örneğin Google Adsense üzerinden değil de direk para ödemesidir. Bu yöntemle birlikte belkide Google Adsense kullansanız bile sabit banner reklamlarında Adsense üzerinden kazanacağınız kazancın 2 belkide 3 katını kazanabilirsiniz , bu reklamlar genelde aylık olmakla birlikte reklamverenlerin gözünde webmaster forumlarında ne kadar kaliteli bir konu tutarsanız blogunuz da o kadar kaliteli gözükür tarzı birşey oluyor :) Reklam alımlarınızı Webmaster forumu sitelerindeki diğer platformların nasıl konu açtığına ( belkide daha düzgün halini siz açarsınız ) orada değinilen önemli bilgilere , bölüm şablonlarına dikkat ederek konunuzu açabilirsiniz.

Reklam Alım ve Satım işlemlerini yapabileceğiniz bir Webmaster Forumu ;




Aslında bloglardan para kazanmak sırf bunlarla sınırlı kalmıyor , backlink denilen de birşey var. Fakat bu biraz daha sizin Pagerank , trustrank gibi değerleri almanız gereken , sonra satabileceğiniz bir ürün gibi oluyor. Tavsiye olarak Google Pagerank 2 , trustrank değeriniz ise 2′nin üzerlerine çıktığınızda backlink satışı yapmaya başlayabilirsiniz. Backlink satışları genelde 3 aylık ücretlerle ödeniyor. Çünkü biraz backlink mantığını araştırdığınızda size kefil olan sitelerin yani backlinklerin , linkin olduğu sitedeki ve link verilen sitedeki içeriklerin uygun olup , uyumlu olup olmadıkları tartışılır. Eğer uzman olduğunuz bir konuda backlink almak istiyorsanız ve piyasada webmaster forumu sitelerinde bu piyasadan çok insan bulunuyorsa tabiki alımlarınız hızlanacaktır. Yine backlink alım satım piyasasını araştırmak için bir webmaster forumuna ihtiyacınız olacaktır.

Backlink Alım ve Satım işlemlerini yapabileceğiniz bir Webmaster Forumu ;



Makale bitti

İnternetten para kazanmak , bloglardan para kazanmak konusunda yine ana bazı etkenler var. Aslında internetten para kazanma konusunu araştırdığınızda özellikte sektörde yeni atımımlar yapıyorsanız ve tecrübe olarak pek birşeye sahip değilseniz kafanızın karışması normaldir. Özellikle Webmaster forumu sitelerinde biraz fazla vakti geçirmeniz sizin açınızdan , bu konuları kavramanız açısından en iyisi olacaktır. İnternette makaleler okuyup kendinizce değerlendirmek yalnız bir fikri ortaya çıkarır fakat forumlardaki yorumlar sizin bakış açınıza yeni bir bakış açısı sağlar.
Şimdilik bu kadar arkadaşlar. :D

İyi Çalışmalar.

0 yorum:

Yorum Gönder