2 Haziran 2013 Pazar

Facebook'a Girilmiyor ? Çözümler - 1 Haziran -

Leave a Comment Follow us on twitter

Facebook Neden Açılmıyor 1 Haziran 2013

Dünya’nın en büyük arkadaşlık ve sosyal paylaşım sitesi olan facebook sitesine şu sıralara girişlerde sorun ve sıkıntılar meydana geliyor. Facebook Neden Açılmıyor yada Facebook’a Neden Giremiyorum diye kullanıcılarımızdan sıkça mesajlar gelmekte. 1 Haziran 2013 facebook neden açılmıyor, face açılmıyor, 01.06.2013 facebook girilmiyor. Durum böyle olunca da acaba mahkeme kararı ile giriş mi yasaklandı sorusu gelmiyor değil. Kendi hesabıma erişimde herhangi bir sorun yada sıkıntı yaşamadım. Sorunun sistemsel olduğunu düşünüyorum. Olası bir gelişmede bu sayfadan kullanıcılarımız bilgilendirilecektir.

Bugün bazı bölgelerde ve internet sunucularında Facebook ve Twitter erişimi sağlanamıyor.
Bildiğiniz üzere ülkemizde İstanbul kaynaklı büyük bir eylem yapıyor. Yüzbinlerin katıldığı eylemler başta Gezi Parkı olmak üzere yurdun her bölgesinde yapılıyor.
Oluşan kesintiler hakkında resmi bir açıklama yapılmazken kesintilerin bu eylemler sebebiyle olduğu düşünülüyor. Yine iddialara göre erişimin iktidar tarafından engellendiği söyleniyor.
Şu sıralarda da Twitter ve Facebook’ta ağırlaşmalar, geç açılmalar veya hiç açılmamalar olabiliyor.

Facebook’a giremeyen arkadaşlarımız varsa, burada; karşılarına gelen sayfayı tarif etsinler, proxy dns vs ayarlarında yardımcı olmaya çalışalım..
Bu arada aileniz yada patronunuz tarafından facebook’a girememe ihtimaliniz üzerinde durmayı unutmayın.


1-) Proxy Gizleyerek Girmeyi Deneyin


http://194.14.179.230/ Adresine Girerek Güvenli Olarak Facebook'unuza Girebilirsiniz. 


2-) Ultra Surf


Ultra Surf Programı Dns Değiştirerek Jet Gibi Facebooka bağlanmanızı Sağlar.


İndirmek İçin Tıklayın 


3-) Dns Değiştirin 


Girmek istiyorsanız;
Google'ın dns ayarları;

8.8.8.8

8.8.4.4

Diğer DNS ayarları;



4.2.2.1 

4.2.2.2


4.2.2.3 

4.2.2.4 


4.2.2.5 

4.2.2.6 

Değiştirirseniz girebileceksiniz.

4-) Hotspot Shield Programını Kullanın

Eğer olmadıysa Hotspot Shield programını indirebilirsiniz.



10 Dakika önce denendi ve şuanda facebook'a girebiliyorum.DNS Ayarları TTNET'de olmayabilir.

Programı İndirmek İçin Tıklayınız


5-Tamindir Dns Değiştirici 

TAMİNDİR DNS Değiştirici

DNS Sunucu Adresi Ayarlama Programı

İnternet kullanımınız sırasında bazı sitelere, servis sağlayıcınız üzerindeki yasaklardan dolayı (örn:YouTube.com) ulaşamıyorsanız, kendiniz belirleyebileceğiniz ve el ile girdiğiniz özel ve halka açık, güvenli DNS servislerine ait DNS sunucu adreslerini kullanarak yasaklı web sitelerine giriş yapabilirsiniz.
İşte bu konuda DNS sunucu adreslerini ayarlama veya belirleme işlemleri konuya yeni olan bilgisayar ve internet kullanıcıları için biraz zorlayıcı ve zahmetli olabiliyor. Bunun yanında bazen bazı yasaklı sitelere OpenDNS kullanırken bağlanılabilirken, Comodo Secure DNS kullandığımızda yine erişimde sorun yaşadığımız olabiliyor. TAMindir olarak bizde sizlere ülkemizde de popüler olan 4 adet DNS servisi olan OpenDNS,Google Public DNSComodo Secure DNS ve ClearCloud DNS için hızlı bir şekilde ağınız üzerinde DNS sunucu adreslerini girebileceğiniz veya değiştirebileceğiniz küçük bir uygulama hazırladık.
Basit bir arayüz ile karşınıza gelen TAMindir.com DNS Değiştirici programı ile "Dns Seçin" bölümünde belirlediğiniz DNS servisine ait IP'leri "Dns'i Uygula" butonu yardımıyla hızlı ve güvenli bir şekilde hemen otomatik olarak belirleyebilir veya değiştirebilirsiniz. Ayrıca programa eklenen yeni özellik ile dilerseniz kendi belirlediğiniz, başka DNS servislerine ait adresleri de program üzerindeki "Dns Girin" bölümünden yerel ağ ayarlarınıza aktarabilir ve internet kullanırken bu DNS sunucu adreslerinin kullanılmasını sağlayabilirsiniz.
Not: Programı çalıştırıp DNS adresi değişikliklerini uygulamak isteyen Windows Vista/7 kullanıcıları "Dns'i Uygula" butonuna basıp uygulamanın başarılı olduğuna dair uyarıyı görmelerine rağmen DNS sunucu adresleri değişmiyorsa programı açarken üzerine sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini kullanmaları gerekmektedir. Bu sorun Windows Vista/7 içerisindeki "User Account Control (UAC) / Kullanıcı Hesabı Denetimi" ayarlarınızdan kaynaklanmaktadır.
Öneri: Tamindir DNS Değiştirici yerine ücretsiz olarak kullanabileceğiniz yasaklı sitelere giriş programı Hotspot Shield'i da bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder